Zwinger vom  Weiner Drachen (INT)

Züchtstätte für Deutsche Schäferhunde Leistung Langstockhaar im SV (FCI)

Onze Pups

Leuk dat u interesse heeft in een pup van onze kennel. De eerste vraag is meestal wat er allemaal bij uw toekomstige pup zit. Omdat hier best veel bij komt kijken hebben we dit even op een rijtje gezet wat een stuk makkelijker is. Vaak blijft het ook niet allemaal hangen na een telefonisch gesprek of een persoonlijk gesprek. 

wij vinden het fijn om voor een nest geboren word de mogelijkheid te hebben om persoonlijk kennis te maken. Natuurlijk is dat niet altijd mogelijk maar als het mogelijk is een fijne optie voor alle partijen. Klikt het over en weer, kennis maken met de honden en ook wij vinden het fijn toekomstige baasjes te leren kennen. Wij doen niet aan vragenlijsten en uithoren maar aan een gezellig gesprek met koffie en de honden merkt men al gauw genoeg of het past of niet. 

Wat krijgt u mee?

 • Internationaal Duits paspoort (EU).  (officiële paspoort wat verplicht is)
 • Gezondheidsverklaring van de dierenarts. 

 • 3 kg voeding voor de eerste dagen/weken zodat men omzetten kan naar het voer van keuze of een voer wat men ook bij ons kan bestellen. Met 10 weken moeten ze namelijk van het puppyvoer (Royal Canin Starter) omgezet worden naar een junior voer. Wij adviseren Royal Canin Junior German Shepard of Wildborn, beide is bij ons te bestellen.  Wildborn bevat veel vlees en geen granen. Wij geven zelf RC Junior german Shepard tot ca. 1 jaar en daarna Wildborn of Happy Dog.
 • Ontwormingspas. Hierin worden alle wormkuren vanaf de 2e week vermeld incl. gewicht, welke wormkuur enz .
 • Een uitgebreid puppypakket.
 • Een knuffel/speelgoed waaraan ze gewend zijn en de luchtjes van het nest aanzitten. 
 • Halsband
 • Infomap met allerlei informatie, kopieën van de gezondheidsuitslagen van de ouders en de stambomen. Van de moeder geven wij een flyer mee met daarin alle uitslagen en informatie. Gebruiken wij een eigen reu dan van de reu natuurlijk ook.
 • Koopcontract. (Duits)
 • Stamboom uit keurfok (Duurt ca. 2 maand en word dan thuisgestuurd of gebracht als dit mogelijk is.)
 • Auslands annerkennung voor Nederlandse of Belgische baasjes (In overleg)*.
 • Fotoalbum met foto's van de eerste weken en alle info van de pup en zijn/haar broertjes en zusjes.
 • Voedingslijstje.
 • Het is mogelijk om een wormpakket bij ons te bestellen. Hierin zitten alle wormkuren voor 10, 12, 16 weken en voor 3 maanden daarna. Het gaat om de goede merken wormkuren van de dierenarts. Prijs: ca. 18,00 EuroDe hond is ten tijde van het ophalen met 8 weken:

 • Gechipt en DNA afgenomen (Opgeslagen bij de SV).
 • Geënt (SHPPI + L4)
 • 4 x Ontwormt met goede middelen (Panacur, Drontal en Milbemax)
 • Vrij van parasieten zoals vlooien en giardia.
 • Aangemeld bij de Tasso (Database Chip Duitsland) voor als de hond is zou kwijt raken. (Dit gebeurt automatisch door de SV en is pas in werking na bevestiging van de eigenaar met ca. 15 weken!!, formulier zit bij de stamboom)


De ouders van de pups zijn:

 • DM getest (Degeneratieve Myelopathie) wij fokken geen honden die DM kunnen krijgen. 
 • de ouders zijn getest op het het MDR1 gen. Er worden geen verparingen gemaakt waardoor er pups met het MDR1 gen worden geboren. 
 • Honden komen uit keurfok (Leistungszucht).
 • Er word gefokt naar de regels van de SV  en VDH (Zelfde als de VDH en RVB in NL)
 • Honden zijn aangekeurd (Fokgeschiktheidskeuring)
 • Honden hebben HD en ED normaal of maximaal HD en ED fast-normaal.
 • DNA getest.
 • Hebben minstens een goed, zeer goed of een uitmuntend op de clubmatch behaald. (G, SG of V)
 • Hebben minstens de IPO1, UV en VZH examens en worden later nog verder getraind voor volgende examens.
 • De honden zijn geënt en goed ontwormd. Teef is geënt voor Herpes (Puppysterfte)

Onze pups groeien op in huis. Ook gaan de pups mee op reis na hun 1e enting zodat ze al met meerdere situaties in contact komen. Ook leren ze bij ons verschillende dieren kennen zoals paarden, katten konijnen, kippen en vogels. 


Onze pups krijgen een goede puppybrok van het merk Royal Canin. Van dit voer krijgt elke pup 3 kilo mee bij het afhalen. Zo kan men thuis in alle rust omzetten naar het voer wat men wil geven. Deze puppybrok word tot ca. 9 a 10 weken gegeven en dan omgezet naar een Junior voer. Wij zetten zelf onze jonge honden altijd om naar  Royal Canin German Shepard Junior. Het is mogelijk om Wildborn of Royal Canin German Shepard Junior bij ons te bestellen. Meer hierover lees je onder voeding. Ook is het mogelijk bij ons het merk Josera of Happy dog te bestellen. Alle 4 hebben een andere prijsklasse maar zijn alle 4 voeren waar wij goede ervaringen mee hebben. Vraag gerust naar de mogelijkheden. 


Reserveren en uitzoeken

Het reserveren van een pup is mogelijk vanaf dat er een planning is voor een nestje. Het uitzoeken gaat op volgorde van de binnengekomen reserveringen. Het daadwerkelijke uitzoeken doen we vanaf ca. 5 a 6 weken omdat we dan pas een beetje kunnen gaan zien hoe de karaktertjes zijn en of het passend is en zo kunnen we ook adviseren of het uitgezochte hondje ook daadwerkelijk bij u zou kunnen passen. Natuurlijk mogen de pups al bezocht worden voor het uitzoeken. We vinden het fijn als we eventueel al voor de geboorte van de pup kunnen kennis maken. Op die manier weten we van beide kanten of het klikt. Wat toch wel belangrijk is. 


Alleen de eerste 2-3 weken na de geboorte willen we liever nog geen bezoek i.v.m. rust voor de teef en ook i.v.m. ziektes die makkelijk kunnen worden overgebracht. 


Heeft u een pup uitgezocht dan schrijven wij alle gegevens op en kan er ook worden nagedacht over de stamboom naam van de hond. Ze krijgen hier allemaal een naam bij de geboorte maar deze kan nog veranderd worden totdat ze gechipt worden met ca. 7 weken. Dan moet de stamboomnaam vast staan. Alle pups krijgen de naam ...... vom Weiner Drachen. 


Wij vragen na het uitzoeken een aanbetaling. Helaas komt het wel eens voor dat mensen zich niet meer melden of zich opeens bedenken dat ze toch geen hond willen. Om dit te voorkomen en dat mensen er beter over nadenken kiezen wij voor een aanbetaling. Zo hebben wij meer zekerheid en de pupkoper ook. Men krijgt dan ook een bewijs van betaling mee. Dat heeft tot nu toe tot aller tevredenheid geleid. 


Bij reservering op de lijst is het mogelijk om opgenomen te worden in de nestengroep bij whatts app waar we alles bijhouden van dekken, dracht, geboorte en de puppytijd. Ook houden we per nest een dagboek bij op de website en hebben we een facebook pagina die ook regelmatig geactualiseerd word. Op die manier kan nagenoeg iedereen het nest tot op de voet volgen. 


Chippen en enten gebeurd normaal met 7 weken maar door omstandigheden van dierenarts en chipper kan het een enkele keer voorkomen dat de pup wat later geënt word. Wij geven dan de pups pas 7 dagen erna af.  Het kan daardoor eens voorkomen dat we pas met 9 weken de pups afgeven. 

Voeding

Onze pups krijgen tijdens de opfokperiode Royal Canin starter een puppybrok. Onze volwassen honden krijgen Happy dog, Mera Dog aktiv of Wildborn Aktiv. Elke hond is anders en zo krijgt elke hond dat wat het beste bij hen past.


Onze jonge honden krijgen vanaf 2 maanden leeftijd Royal Canin German Shepard Junior. We zijn erg tevreden daarmee. De Duitse herder is een snel groeiende hond wat problematisch kan zijn voor de gewrichten en botten. Met dit voer groeien ze langzaam en treden er normaal ook geen groeipijnen en problemen op. Ook is het licht verteerbaar voer. 


We stellen met ca. 2 maanden de pups om van Puppy naar Junior voer. Het beste is dit aan te mengen zodat de pups geen problemen krijgt met maag en darm door de omstelling. Daarom krijgt elke pup 3 kg voer mee wat hij/zij gewend is.


Royal Canin German Shepard Junior is via ons verkrijgbaar. Dit is bij ons te bestellen zodat het mee genomen kan worden als de pup word opgehaald. Ook josera, happydog, meradog  en wildborn is bij ons te bestellen. 


Elke pup krijgt een puppypakket mee met de verschillende voersoorten en informatie hierover.